הבלוג של Webinke

מאמרים בנושא בניית אתרים, עיצוב אתרים, אבל לא רק...

הבשורה על פי אלמנטור: כל מה שחייבים לדעת לפני שמעדכנים לגרסה 3.0 של Elementor (ואיך זה קשור לפיצה).

הבשורה על פי אלמנטור: כל מה שחייבים לדעת לפני שמעדכנים לגרסה 3.0 של Elementor

אמ;לק:

גרסת אלמנטור 3.0 עלתה לאוויר והביאה איתה בשורות חדשות לבעלי אתרי וורדפרס, כמו שליטה על עיצוב התבנית ממקום מרכזי אחד ושיפור ביצועים. כצפוי מגרסה בהיקף כזה - שחרורה לציבור לווה בתקלות, חלקן קריטיות. כמשתמשי אלמנטור תוכלו כעת להחליט אם להמתין עד שתעלה גרסת תיקונים יציבה מספיק, או לבצע את עדכון התוכנה כעת, אבל לאחר גיבוי האתר ולאחר שוידאתם שכל התוספים שבאתר תומכים באלמנטור 3.0.

תמיד יש פיצה שמעורבת בסיפור

רציתי לדבר על אלמנטור 3.0, כי בימים האחרונים אני מתעורר באמצע הלילה בזיעה קרה ופלאשבקים לימי ההייטק העליזים שלי, לרגעים שחזרו על עצמם בכל שינוי דרמטי בתוכנה.

מצד אחד ישנו הרצון להעלות עוד גרסה איכותית, כזו שגורמת ללקוחות לבחור בנו שוב ושוב ומהצד השני, דרישות ללוחות זמנים קצרים, התחייבויות שניתנו ללקוחות אסטרטגיים והבורד, כשלפעמים עיכוב קטן יכול לעלות ביוקר.

בתוך כל הכיף הזה (בלי ציניות, לרוב תקופות של אדרנלין הן באמת מהנות), התפקיד שלי כמנהל QA מעולם לא היה לוודא שאין תקלות (תמיד יש תקלות!), אלא לעזור למקבלי ההחלטות בניהול הסיכונים, לוודא שהגרסה טובה מספיק לסטנדרטים שהצבנו לעצמנו ולציפיות של הלקוחות וההנהלה מאיתנו. זו אחת הסיבות לתקופות של שעות עבודה ארוכות בהייטק, וללילות לבנים של תפקוד על אדי קפה ופיצות, תמיד יש פיצות.

לפעמים הגרסה עוברת בהצלחה או עם כמה תקלות שמתגלות במהירות ומתוקנות במהירות ולפעמים…. לפעמים דברים משתבשים. עכשיו בואו נדבר על אלמנטור 3.0.

 

הבשורה על פי אלמנטור

אם אתם עוסקים בבניית אתרי וורדפרס או מתחזקים אתר או בלוג עצמאי שלכם, אתם ודאי יודעים שאלמנטור היא לא סתם חברה ישראלית שיצרה מהפכה בעולם בניית האתרים מבוססי וורדפרס, אלא גם מותג אהוב מאוד, כזה שיוצר סביבו קהילות, שיתוף וערוץ תקשורת ישיר בין המשתמשים ונציגי אלמנטור. כשנתיים אחרי גרסת אלמנטור 2.0 המהפכנית, הגרסה הנוכחית של אלמנטור מביאה בשורות חדשות, אבל עוברת חבלי לידה קשים ותלונות רבות על תקלות ואתרים שקרסו.

בפוסט הזה אנסה לעשות סדר בחידושים של אלמנטור 3.0, אדבר על התקלות המשמעותיות ואמליץ איך לשדרג את אתר הוורדפרס שלכם בזהירות וגם איך להתמודד עם התקלות. 

בעמוד הזה נדבר על:

מה המשמעות של ה-3.0?

בעולם התוכנה לכל גרסה יש מספר סידורי, שמתקדם מגרסה לגרסה. כאשר מדובר בגרסה קטנה, עם שינויים מינוריים או תיקוני באגים בלבד, מספר הגרסה הראשי נותר קבוע, והמספר שמשתנה מופיע אחרי סימן הנקודה (למשל שינוי מגרסה 2.10.1 לגרסה 2.10.2). אחת לכמה זמן מתבצע שינוי גדול ומהותי באופן שבו התוכנה עובדת. גרסה גדולה שכזו זוכה למספר ראשי חדש. גרסאות ראשיות מביאות איתן בשורות חדשות, אבל לפעמים גם תקלות ונזקים ללקוחות קיימים.

 

שלוש הבשורות של אלמנטור 3.0 לבוני אתרי וורדפרס

גרסה 2.0 המהפכנית יצאה לפני שנתיים והפכה את תבניות העיצוב הישנות למיותרות. היא אפשרה למי שעוסק בבניית אתרי וורדפרס ליצור לא רק עמודים מעוצבים, אלא תבנית של ממש, שכולה מבוססת אלמנטור. השינויים החדשים בגרסה 3.0 אולי פחות דרמטיים, אבל הם מקבעים את אלמנטור ככלי מוביל ליצירת תבניות לאתרים.

הבשורה הראשונה: עיצוב גלובלי של כל אתר הוורדפרס במקום מרכזי אחד ("דיזיין סיסטם")

אם תבניות העיצוב (themes) של פעם היו מגדירות את הצבעים, הפונטים ואת כל מרכיבי העיצוב של האתר, הרי שכעת ניתן לבצע את כל הפעולות האלו דרך אלמנטור במקום אחד מסודר. עבודה נכונה על אלמנטור תהיה להגדיר פעם אחת את העיצוב הגלובלי הרצוי (צבעים, פונטים, עיצוב לכותרות וכד') ולאפשר לכל הרכיבים באתר לקבל בירושה את הגדרות העיצוב שקבענו. מי שמשתמש בתבנית HELLO הריקה של אלמנטור או בתבניות אחרות מותאמות אלמנטור (כגון Astra) – יהנה מאוד מהבשורה הזו.

דוגמה: אם הגדרנו שכותרת משנה תקבל צבע ירוק, בפונט Alef בגודל 20 – כל כותרות המשנה באתר יקבלו את העיצוב שהגדרנו בירושה (אלא אם נשנה את העיצוב שלהן באופן ידני).

למה זה טוב? מדובר בעבודה מסודרת מקצועית  ויעילה עם עיצוב האתר, המייצרת עקביות עיצובית לאורך כל עמודי האתר, ומאפשרת לשנות בלחיצת כפתור את העיצוב בכל האתר. אם בדוגמה הקודמת אמרנו שכותרת משנה באתר תקבל צבע ירוק, נוכל לשנות כעת את ההחלטה במקום אחד, ולתת לשינוי לחלחל לכל כותרות המשנה באתר.

אז מה הבעיה? באתרים ישנים לפעמים העיצוב של כל כותרת וכל רכיב הוגדרו באופן ידני. שינויי עיצוב כחלק מה"דיזיין סיסטם" החדש לא אמורים להשפיע על רכיבים אלו. העלילה מסתבכת באתרים ישנים, בהם חלק מהרכיבים יקבלו את העיצוב החדש בירושה ואילו אחרים הוגדרו ידנית. אחת התקלות הנפוצות לאתרים שעברו לגרסת אלמנטור 3.0 הוא חוסר עקביות בתפקוד הדיזיין סיסטם, וקושי לשלוט באיך טקסט יראה לגולשים.

איפה נמצא הדיזיין סיסטם? נכנסים לעריכת עמוד כלשהו, לוחצים על התפריט של אלמנטור ובוחרים "הגדרות אתר". בתפריט שיפתח תוכלו לערוך את שם האתר, פונטים וגדלים, צבעים, עיצוב טפסים וכפתורים ועוד.

עיצוב אתר הוורדפרס כולו במקום מרכזי אחד

 

הבשורה השניה: עיצוב וארגון חדש לבונה התבנית (Theme Builder) של אלמנטור

בגרסה 2.0 אמנם קיבלנו את האפשרות ליצור תבנית אתר מאפס, אבל ממשק המשתמש היה לא נוח במיוחד. בגרסה 3.0 אפשר לראות בצורה ויזואלית ונוחה את כל הרכיבים שיש בתבנית אתר: ה-header, ה-Footer, עמוד פוסט, עמוד שגיאה ועמוד ארכיון (קטגוריה של פוסטים או תוצאות חיפוש). גם השיפור הזה מקל על החיים של משתמשי תבנית Hello של אלמנטור ותבניות תומכות אחרות.

מה הבשורה? למעשה לא מדובר בפיצ'ר חדש, אלא בתצוגה חדשה ונוחה משמעותית ממה שהיינו רגילים אליו עד כה.

איך מגיעים לבונה התבניות? ניתן להגיע לבונה התבניות כמו בעבר, דרך התפריט בלוח הבקרה>>טמפלייטים>>בונה התבניות. החל מגרסה זו, ניתן גם להיכנס לעריכת עמוד כלשהו, ללחוץ על התפריט של אלמנטור ולבחור בבונה התבניות. מי שמתעצל ללחוץ על תפריטים, יכול פשוט ללחוץ על Ctrl+Shift+E.

בונה התבניות של אלמנטור 3.0
תצוגה חדשה לבונה התבניות של אלמנטור

 

הבשורה השלישית: שיפור ביצועים – אתר וורדפרס מהיר יותר לחוויית משתמש טובה יותר

לשימוש באלמנטור יש יתרונות רבים. הוא מציע מגוון מטורף של אפשרויות לבוני אתרים, הוא שימושי, לא יקר ומאפשר לבעלי אתרים לערוך בעצמם שינויים ללא צורך במתכנת.

לנוחות הזו יש מחיר, שכולל "בזבזנות" בכמות הפריטים שהדפדפן שלנו טוען בכל כניסה לאתר ובכמות הפעמים בהן הדפדפן פונה לשרתי האתר וממתין למענה. הבזבזנות באה לידי ביטוי במהירות בה עמוד מבוסס אלמנטור נטען, שגם אם היא נראית לנו כבעיה זניחה, יכולה במצטבר להשפיע על חוויית המשתמש, על נטישת גולשים ולפגיעה בדירוג שלנו בגוגל.

מה הבשורה? גרסת אלמנטור 3.0 מתיימרת לשפר ביצועים של אתרים מבוססי אלמנטור ואני מניח שככל שיותר אתרים ישדרגו את עצמם לגרסה החדשה, נוכל לאסוף נתונים ולהבין מה היקף השיפור והאם הוא משמעותי.

מה הבעיה? החסכנות בשורות קוד ואלמנטים שנמצאים בדף אולי משפרים את ביצועי הדף, אבל באתרים ישנים מבוססי אלמנטור היא יכולה להביא לקריסה של רכיבים בעמוד או לשינויי עיצוב לא רצויים. הבעיה נפוצה יותר באתרים עם תוספי וורדפרס שמרחיבים את היכולות של אלמנטור ובאתרים בהם מפתח האתר הגדיר עיצוב בקוד CSS. נכון לעכשיו, יש אפשרות לבטל את הפיצ'ר החדש הזה, למי שלא מעוניין ליהנות ממנו (הסבר בהמשך).

הבשורה על פי אלמנטור: כל מה שצריך לדעת לפני (ואחרי) שדרוג אתר הוורדפרס שלכם לאלמנטור 3.0
לעדכן את גרסת אלמנטור במינימום כאב ראש

חבלי הלידה של גרסה 3.0 (רמת-גן, We have a problem)

מאז עלתה גרסה 3.0 לאוויר, התחלף השיח על הבשורה שמביאה אלמנטור, בדיון על התקלות שהתגלו בגרסה לאחר ששוחררה לציבור. מצד אחד יש לא מעט בעלי אתרים ששידרגו גרסה ונפגעו, ומצד שני היה מי ששידרג ללא בעיות משמעותיות ובוני אתרים שהתחילו ליצור אתרים חדשים בגרסה המשודרגת.

כמי שעסק במשך שנים בהבטחת איכות תוכנה, אני יכול להבטיח לכם שאין מערכת מורכבת ללא תקלות, ולכן בעת עדכון גרסה ראשית של תוכנה חשוב תמיד שאנחנו, המשתמשים, ניערך בהתאם. האם גרסה 3.0 היתה ראויה לצאת לשוק כפי שהיא, או שאולי החבר'ה באלמנטור היו צריכים להמתין עד שתתייצב? אין תשובה מוחלטת לשאלה הזו ומסקרן לדעת מה היו השיקולים לעלות עם הגרסה במצבה הנוכחי. לעניות דעתי, ולאחר שנכוותי באתרים שלי ושל לקוחותי – מוטב היה להמתין מעט עד שהגרסה תתייצב. כך או כך – לנו, בעלי אתרים ובוני האתרים חשוב יותר להבין איך להתנהל עם עדכון גרסת אלמנטור 3.0 באתר הוורדפרס שלנו, כדי לצמצם את הסיכונים.

 

האם כדאי לשדרג לגרסת אלמנטור החדשה?

נכון לכתיבת שורות אלו, יצאה כבר גרסה חמישית של תיקונים (גרסה 3.0.5). ועדיין, מצאתי את עצמי נאבק כדי להתמודד עם תקלות שנוצרו בעקבות הגרסה. זו הסיבה שאני ממליץ לחכות עוד קצת, לתת לאחרים לספוג את תקלות חבלי-הלידה של הגרסה, ולהמתין לתיקונים. קחו בחשבון שבמוקדם או במאוחר, כולנו נעבור לגרסה 3.0.

עדכון 28.9.2020: הגרסאות הנוכחיות של אלמנטור ואלמנטור-פרו יציבות משמעותית מגרסה 3.0 המקורית, ובשלב הזה כן הייתי ממליץ לעדכן את האתרים שלכם, תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות שמופיעים כאן בהמשך.

אם באתר שלכם מותקנים תוספים שמרחיבים את היכולות של אלמנטור (כמו elementor extras, Jet וכד'), כדאי לבצע עדכון של התוספים הללו ולוודא מראש האם הם נערכו בזמן לגרסת אלמנטור 3.0 והאם הם תומכים בה. אם לא – כדאי להמתין עם שידרוג האלמנטור באתר שלכם, מחשש שהתוספים הללו לא יעבדו כמו שצריך.

 

לפני עדכוני גרסת וורדפרס חשוב לגבות את האתר
כנראה הכלל החשוב ביותר…

איך לעדכן בזהירות את אלמנטור לגרסה 3.0

רוב הטיפים שמופיעים כאן נכונים לכל עדכון גרסה גדול, בין אם מדובר בעדכון וורדפרס, אלמנטור או כל תוסף שמשפיע על תפקוד האתר בצורה משמעותית. לפני שמתחילים חשוב לפנות לעצמכם זמן ואנרגיות המתאימים לשינוי משמעותי באתר ולא לשכוח לנשום עמוק…..

  • בדיקת תאימות: יש לכם תוספים שמרחיבים את אלמנטור? חשוב לוודא לפני עדכון הגרסה שהתוספים תומכים באלמנטור גרסה 3. אם לא, אולי כדאי להמתין עם עדכון הגרסה או להשתמש בתוספים אחרים.
  • גיבוי: לפני שמתחילים, חשוב לגבות את האתר כולו. חברות אחסון טובות (כמו קלאודווייז, יופרס, ו-SPD הפחות מוכרת) מבצעות גיבוי אחת ליום וניתן גם לבצע גיבוי נוסף ממש לפני שמתעסקים עם העדכון. בנוסף, ניתן להשתמש בתוספים שונים לגיבוי ושחזור אתרים (אני משתמש לרוב ב- All-in-One WP Migration בגרסה החינמית שלו).
  • הדרך המקצועית: סביבת פיתוח – אם יש לכם אפשרות לייצר שכפול של האתר שלכם למקום נפרד בו תוכלו לבדוק "על יבש" את השדרוג ("סביבת פיתוח") – זו תהיה הדרך הטובה והמומלצת. כשתסיימו את תהליך השדרוג ותהיו מרוצים מהתוצאות, תוכלו להחליף את האתר הקיים באתר המשודרג מסביבת הפיתוח. אם אין לכם אפשרות ליצר סביבת פיתוח, חשוב לנקוט משנה זהירות, לבצע את העדכון בשעות בהן האתר פחות פעיל.
  • סדר פעולות:
  1. הכנסו לאיזור השדרוגים דרך לוח הבקרה

    אתר וורדפרס - שידרוגים
    איזור השידרוגים בלוח הבקרה
  2. עדכנו את גרסת הוורדפרס שלכם במידת הצורך ולאחר מכן ודאו בקצרה שהאתר עולה באופן תקין
  3. סמנו את כל התוספים שאינם אלמנטור ודורשים עדכון ועדכנו אותן במרוכז. זה הזמן לעדכן גם את תבנית העיצוב וכל עדכון אחרי שמופיע במסך זה.

    אתר וורדפרס: עדכון תוספים באופן מרוכז
    אתר וורדפרס: עדכון תוספים באופן מרוכז
  4. עדכנו את גרסת אלמנטור (הרגיל, לא אלמנטור פרו)
  5. רק לאחר עדכון מוצלח של הגרסה הרגילה, עדכנו את גרסת אלמנטור-פרו
  6. חזרו לאיזור השידרוגים ובדקו אם יש שידרוגים זמינים נוספים ובצעו אותם.

 

כעת, לנשום כמה נשימות עמוקות ולבדוק מה מצב האתר שלכם.

עדכון גרסת אלמנטור 3.0 באתר וורדפרס
עדכוני גרסה גדולים: לגבות, לעדכן, להתפלל

מה לבדוק לאחר השדרוג?

לפני שנתחיל בבדיקות, בואו נבין אילו תקלות אנחנו מחפשים: בגלל השינויים שבוצעו בגרסה זו, נצפה לתקלות שקשורות בעיצוב (פונטים, צבעים, גדלי טקסט, כפתורי פעולה), סוג נוסף של תקלות יהיה רכיבים שנוצרו באמצעות תוספים שאינם אלמנטור והפסיקו לעבוד.

בדיקות מומלצות

  1. "בדיקת שפיות" – גלשו באופן חופשי לכמה עמודים, השתמשו בניווט הראשי, בצעו פעולות (רכישה, שליחת טופס, חיפוש) ונסו להבין מה עובד ומה לא.
  2. בדיקת תפקוד ונראות של ה-header (כולל הניווט הראשי) וה-footer.
  3. בדיקת תפקוד בסיסי: בצעו פעולות באתר, כגון רכישה, חיפוש, שליחת טופס יצירת קשר, הרשמה לרשימת תפוצה, עריכת עמוד ושמירה וכד'.
  4. בדיקה של התפקוד והנראות כל סוג עמוד (עמוד הבית, עמוד מאמר, עמוד תוצאות חיפוש, קטגוריה, פופאפ וכד').
  5. בדיקת איזור ה-theme builder החדש ע"י לחיצה על CTRL+SHIFT+E

את בדיקות 1-4 יש לבצע במחשב ובטלפון נייד ובמצב אינקוגניטו, כדי לראות את האתר כמו שהגולשים שלכם רואים וחווים אותו.

 

תפעול תקלות נפוצות במעבר לאלמנטור 3.0

תקלות עיצוב – אם השתנה לכם באתר משהו שקשור בעיצוב (נניח, הכפתור הפך לירוק, הטקסט לכחול והפונט לדיוויד) המקום הראשון אליו כדאי לגשת הוא איזור עיצוב האתר החדש: נכנסים לעריכת עמוד כלשהו, לוחצים על התפריט של אלמנטור ובוחרים "הגדרות אתר". בתפריט שיפתח תוכלו לערוך את שם האתר, פונטים וגדלים, צבעים, עיצוב טפסים וכפתורים ועוד.

ברמת העקרון, ההגדרות שתבצעו כאן אמורות להשפיע על כל מקום באתר בו הצבעים והפונטים הוגדרו כ"ברירת מחדל", מבלי ששיניתם אותם ידנית. לאחר שתבצעו את ההגדרות, כדאי לחזור על הבדיקה ובכל מקום בו מופיע צבע, פונט או גודל שגוי: שנו את הפונט ל"ברירת מחדל" או לחצו על אייקון כדור הארץ (ר' תמונה) ובחרו באחת האפשרויות שהוגדרו שם לצבעים או פונטים.

אלמנטור - לתת לרכיב לקבל את עיצוב ברירת המחדל
לתת לרכיב לקבל את עיצוב ברירת המחדל

 

מה לעשות כשתיקוני העיצוב שביצעתי "לא תופסים"?

  • אחת התקלות בהן נתקלתי בגרסה החדשה, היתה של תיקוני עיצוב שביצעתי, אבל בפועל לא הוצגו לגולשים. הבעיה לרוב נובעת מתוסף cache כלשהו שתפקידו להאיץ את האתר (כגון W3 Total Cache, WP Rocket, EZCache). לכל אחד מאלה יש כפתור שמנקה את הזכרון שלהם (Flush או Clear או משהו כזה). לא עובד? נסו לכבות את התוסף עד שתסיימו עם הבדיקות והתיקונים של השדרוג.
  • ביצעתם את כל זה ועדיין גולשים לא רואים את התיקונים שהכנסתם? בלוח הבקרה לכו לתפריט אלמנטור>>כלים ולחצו על יצירת קבצי CSS מחדש.
    זה נכון במיוחד בתקלות ב-header  וב-footer, או תקלות לאחר שינוי הגדרות העיצוב הגלובליות, תחת "הגדרות אתר".
  • סוג נוסף של זכרון Cache קיים אצל משתמשי Cloudflare וגם שם ניתן לכבות את הקאש או לנקות אותו.כדי שכל הגולשים יראו את האתר בגרסה המתוקנת והחדשה ביותר.

עדכון גרסת אלמנטור 3.0 באתר וורדפרס
יצירה מחדש של קבצי CSS

 

כשהעיצוב הגלובלי לא עובד

נתקלתי בתופעה שבה בחרתי אלמנט מסויים (למשל, כותרת), וביקשתי להשתמש בעיצוב הגלובלי כדי להחיל עליו עיצוב גופן וצבע. כשזה לא עבד ניסתי לנקות את ה-cache ולייצר קבצי CSS מחדש כמה פעמים, אבל לפעמים הכותרת העקשנית סירבה להיות מוצגת לגולשים כפי שהגדרתי לה. במקרים כאלה, הגדרתי ידנית את הצבעים והפונטים: במקום לבחור את הצבע האדום של העיצוב שלי, פשוט הקלדתי את הצבע הרצוי (e62e2d בדוגמה). בתגובה, האייקון של כדור הארץ כבה (הפך מכחול לשחור) והצבע הוצג לגולשים כראוי.

אלמנטור - תקלות נפוצות
כשאין ברירה: להקליד ידנית את הגוון הרצוי ולא לבחור מהרשימה

 

עזבו אותי מחידושים, תחזירו לי את הצבעים שלי!

אלמנטור 3.0 למעשה מייתר את תבנית העיצוב והוא "דורס" את הגדרות הצבעים והפונטים שבה (ולפעמים כאן נוצרות התנגשויות ובעיות). אם אתם רוצים לבטל את ההגדרות של אלמנטור לצבעים ולפונטים ולחזור להשתמש בהגדרות שמגיעות מתבנית העיצוב שלכם, גשו ללוח הבקרה>>אלמטור>>הגדרות ושם תוכלו לבטל את השימוש באלמנטור

אלמנטור - השבתת צבעים ופונטים ברירת מחדל
כאן מנטרלים את הצבעים והפונטים שמוגדרים באלמנטור כברירת מחדל. תמיד ניתן לבחור צבעים ופונטים גם ידנית.

 

תקלות פונקציונליות – כשאחד הרכיבים לא עובד:

כמו בכל עדכון גרסה משמעותי, כשיש תקלה פונקציונלית (משהו לא עובד), כדאי לכבות את כל התוספים באתר ולבדוק אם התקלה נפתרה. אם כן, כנראה אחד התוספים גורמים לה ואז יש להדליק מחדש את התוספים אחד אחרי השני כדי לאתר את התוסף הסורר. תוספים שלא תומכים באלמנטור 3.0 אפשר לנסות להחליף בתוסף אחר, או להמתין עד שיצא עדכון גרסה לאותו התוסף.

 

ביטול שידרוגי הביצועים של גרסה 3.0

אם שיפורי הביצועים של גרסה 3.0 גורמים לכם בעיות, פוגעים ברכיבים באתר או מנטרלים קוד CSS שהטמעתם ידנית, ניתן בשלב זה לכבות את השידרוג דרך תפריט אלמנטור בלוח הבקרה>>מתקדם>>וכיבוי Optimized DOM oputput

ניטרול שיפור הביצועים באלמנטור 3.0
ניטרול שיפור הביצועים באלמנטור 3.0

לא מצאתם פתרון לתקלה שלכם?

הצטרפו לקבוצת משתמשי אלמנטור, חפשו פוסטים באותו נושא ואם אין, העלו בצורה מסודרת את הבעיה שלכם, בצירוף כמה שיותר פרטים, צילומי מסך וקישור.

 

איך חוזרים לגרסה הקודמת של אלמנטור?

בסופו של דבר, כל משתמשי אלמנטור יעברו לגרסה החדשה והמתקדמת של התוסף הפופולרי, אבל חלק מהמשתמשים מעדיפים לחכות עד שהגרסה תתייצב, או עד שתוספים אחרים יתמכו באלמנטור 3.0. אם עדכנתם את האתר לגרסת אלמנטור 3.0 והחלטתם לחזור בחזרה לגרסה הישנה – מומלץ לבצע פעולות מהכבד אל הקל:

  • חזרה לגרסת אלמנטור קודמת: בלוח הבקרה גשו לתפריט אלמנטור>>כלים>>ניהול גרסאות ושם בלחיצת כפתור תוכלו לחזור גרסה אחת אחורה. ניתן לחזור ככה בכל פעם גרסה אחת לאחור עד שתגיעו לגרסה שבה האתר שלכם מתפקד.  החסרון של השיטה הזו הוא שהיא לא תמיד עובדת, ואתם יכולים למצוא את עצמכם עם אתר במצב גרוע יותר. במקרה כזה תוכלו להשתמש בגיבוי שהכנתם לפני עדכון התוכנה.

    חזרה לגרסת אלמנטור קודמת
    חזרה לגרסת אלמנטור קודמת
  • שחזור מגיבוי: אם גיביתם את האתר באמצעות תוסף גיבוי – תוכלו להשתמש בו כעת. אם אתם מסתמכים על גיבוי חברת האחסון – פנו אליהם (משתמשי UPRESS יכולים לשחזר באופן עצמאי גרסה מגיבוי).

 

אז איך עברתם את עדכון הגרסה של אלמנטור?

תראו, אני אוהב את אלמנטור גם כמוצר וגם את האופי של המותג. גרסת אלמנטור 3.0 מביאה איתה בשורות בניהול תבנית האתר ובשיפור הביצועים שלו כך שלמרות התקלות, להערכתי אלמנטור חיזקו כאן את כוחם בשוק בניית אתרים בוורדפרס. יחד עם זאת, הגרסה יצאה אל השוק לפני שהיתה יציבה באופן מספק ולכן משתמשים רבים (אני ביניהם) חווים תקלות קריטיות (או סתם מעצבנות) באתרים שלהם. ככה זה, לפעמים קפה ופיצה לא מספיקים כדי לשחרר גרסה בזמן בכל מחיר. יש מקרים בהם צריך לעכב את לוחות הזמנים, לישון כמו שצריך ולחזור לעבוד בכוחות מחודשים.

אני ממליץ למשתמשי אלמנטור להמתין עוד קצת בשלב הזה, עד שיעלו גרסאות נוספות עם תיקוני תקלות.

עדכון 28.9.2020: הגרסאות הנוכחיות של אלמנטור ואלמנטור-פרו יציבות משמעותית מגרסה 3.0 המקורית, ובשלב הזה כן הייתי ממליץ לעדכן את האתרים שלכם, תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות שמופיעים כאן בהמשך.

בגלל גודל הגרסה הזו וכמות התקלות שהגיעו איתה, חשוב שמי שעובר לעבוד באלמנטור 3.0 יבצע את העדכון בזהירות, אם אפשר אז בסביבת פיתוח, ובכל מקרה – רק אחרי גיבוי מסודר של האתר ולאחר שווידאתם שכל התוספים שלכם תומכים בגרסת אלמנטור 3.0.

אז איך עבר עליכם העדכון לגרסה 3.0? האם ביצועי האתר השתפרו?

 

לא יכלתי לעשות עם זה כלום – סרטון בונוס

בימי ההייטק העליזים שלי, בלילות אפלים של גרסאות קשות, בין משולש פיצה אחד למשנהו, היו רגעים בהם הייתי מבקש תיקון של רק עוד תקלה אחת (בואו, זה אף פעם לא "רק" ותמיד לא "אחת"). זה השיר צוות הפיתוח היה משמיע לי במערכת הסאונד כדי שאבין שבנקודה הזו של הגרסה, כבר לא ניתן לעשות כלום:

גילוי נאות: האתר משתמש ב-cookies לצרכי ניטור ושיווק.חלק מהקישורים באתר עשויים להניב לכותב עמלות. 

יש לך הערות, שאלות והצעות למאמרים? זה בדיוק המקום לחלוק אותם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הדרך לאתר האינטרנט המעוצב והחדש שלך מתחילה כאן

אשמח לעזור לך בתכנון, עיצוב ובניית אתר האינטרנט החדש לארגון שלך
דילוג לתוכן